망루

프로젝트_018

대지위치_서울혁신파크

프로그램_예술

면적_>30.0 m2

단계_완공

작업범위_시공

연도_2015

협업_언사이트 (신형섭, 이원호, 이창훈)

사진_임준영

쓰임새 없이 소멸해 가는 낡고 작은 공간이었던 망루를 설치 작업을 통해 시민참여와 소통의 공간으로 재구성하였습니다.사소하게 여겨지는 작은 공간에서 오히려 큰 가치를 발견하는 사색과 치유의 공간이 되고, 제한된 공간과 시각에서 벗어나 나와 이웃, 자연을 만나게 하는 공간예술을 시도합니다.

Mangroo (Watchtower)

Project_018

Location_Seoul innovation park

Program_Arts project

Area_>30.0 m2

Status_Completed

Work scope_Construction

Date_2015

Collaboration_Unsite (Hyung-Sub Shin, Won-Ho Lee, Chang-Hoon Lee)

Photograph_June Young Lim

It was reconstructed into a space for citizen participation and communication through installation work of watchtower, which was an old and small space that was unused and disappearing. It is a space of thought and healing that finds rather great value in a small space that is thought to be trivial, and it attempts space art that allows us to get out of limited space and sight and meet with neighbors and the nature.

© 2013-2019 by ArchiWorkshop

ALL rights reserved. 

T.(02) 542 3947 

office@archiworkshop.kr, Seoul, Korea